A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кобеляцької міської ради

Актуальні правопросвітницькі проєкти  «Конституція для всіх», «Берегиня Ладу» набувають статусу національного

Дата: 30.05.2024 11:16
Кількість переглядів: 25

23 травня 2024 року проведено онлайн нараду із заступниками директорів з виховної роботи, педагогами-організаторами, учителями громадянської та історичної освітніх галузей, бібліотекарями ЗЗСО, педагогічними працівниками ЗДО, представниками органів місцевого самоврядування щодо участі у правопросвітницькому русі «Конституція для всіх» у рамках освітнього проєкту проведення національного уроку «Берегиня Ладу!»,  переглянути захід можна за покликанням https://youtu.be/Hfv3dOJDeLU

 

Матеріали Руху  розміщено  за покликанням https://docs.google.com/document/d/1NfYaAYcRJo3I_UjmLc_o4afLAHK1KYyh/edit?usp=sharing&ouid=110273847474174842421&rtpof=true&sd=true

        Організатори заходу: КУ «Кобеляцький центр професійного розвитку педагогічних працівників Кобеляцької міської ради області», обласний науково-методичний центр КЗ “Запорізький ОІППО“ Запорізької обласної ради

Спікери заходу: Володимир Кравчук, суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду; Тетяна Єрмак, директорка Ліцею №157 Оболонського району м.Києва.

Перша в Україні  віршована Конституція написана Володимиром Кравчуком, автором Всеукраїнського правопросвітницького руху «Конституція для всіх».  Суддя Верховного суду України наголосив на важливості формування у підростаючого покоління високої громадянської компетентності. Він зазначив, що мета проєкту «Конституція для всіх» благородна, це виховання і патріотизму, і громадянськості, адже сила Конституції – це сила людей. 100 примірників віршованої Конституції  буде передано для освітян Кобеляччини та Запоріжжя.

Участь у заході взяла Наталія Голтвянська, депутат Кобеляцької міської ради, член Комісії з питань соціального захисту, охорони здоров'я, освіти, культури, спорту та партнерських зв'язків. Віримо, що спільно з представниками влади, органів місцевого самоврядування, зможемо правопросвітницькому проєкту «Конституція для всіх» надати статусу національного.

Тетяна Єрмак, директорка Ліцею №157 Оболонського району м.Києва, звернулася до учасників онлайн наради підтримати творчі проєкти та розвивати їх, стати лідерами в громаді із вивчення прав і свобод. Для цього і створена онлайн платформа, щоб масштабувати проєкти, що сприяти ме збереженню національної ідентичності

Участь у онлайн нараді взяла Яблонська Тетяна, українська меценатка, яка представляє українську діаспору у місті Діжон Франції, допомагає українським дітям у ці нелегкі для нашої країни часи випробувань. За співпраці з нею  Тетяни Єрмак, директорки Ліцею №157 Оболонського району м.Києва, така допомога    найближчим часом надійде дітям Кобеляцької ТГ.

        Учасниками наради були і бібліотекарі Кобеляцької бібліотеки  для дітей, які протягом 3-х років не лише готують учасників Всеукраїнського конкурсу «Конституція для всіх», а й виборюють призові місця  (директорка Мосієнко Галина Іванівна).

        У Конституції України закріплені ті права і свободи, за які сьогодні борються і вмирають найкращі сини і доньки України. Від Конституції починається правова освіта, що формує свідомого громадянина.

Перша в Україні віршована Конституція дає нашим дітям уявлення про її зміст та найважливіші положення. Конституція – основа  держави, а людина – її найбільша цінність.

Учасники заходу переконалися: синергетичне партнерство – той шлях, яким ми маємо спільно рухатися, щоб впоратися зі всіма викликами воєнного часу та допомагати Україні. Ми бачимо великий потенціал в обєднанні, спільній реалізації проєктів у різних напрямках.

Правопросвітницький рух має набути статусу національного!

 

                                                                       Світлана Левченко, директор Кобеляцького ЦПРПП

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень