A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кобеляцької міської ради

Актуальні правопросвітницькі проєкти  «Конституція для всіх», «Берегиня Ладу» набувають статусу національного

Дата: 30.05.2024 11:16
Кількість переглядів: 57

Фото без опису23 травня 2024 року проведено онлайн нараду із заступниками директорів з виховної роботи, педагогами-організаторами, учителями громадянської та історичної освітніх галузей, бібліотекарями ЗЗСО, педагогічними працівниками ЗДО, представниками органів місцевого самоврядування щодо участі у правопросвітницькому русі «Конституція для всіх» у рамках освітнього проєкту проведення національного уроку «Берегиня Ладу!»,  переглянути захід можна за покликанням https://youtu.be/Hfv3dOJDeLU

 

Матеріали Руху  розміщено  за покликанням https://docs.google.com/document/d/1NfYaAYcRJo3I_UjmLc_o4afLAHK1KYyh/edit?usp=sharing&ouid=110273847474174842421&rtpof=true&sd=true

        Організатори заходу: КУ «Кобеляцький центр професійного розвитку педагогічних працівників Кобеляцької міської ради області», обласний науково-методичний центр КЗ “Запорізький ОІППО“ Запорізької обласної ради

Спікери заходу: Володимир Кравчук, суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду; Тетяна Єрмак, директорка Ліцею №157 Оболонського району м.Києва.

Перша в Україні  віршована Конституція написана Володимиром Кравчуком, автором Всеукраїнського правопросвітницького руху «Конституція для всіх».  Суддя Верховного суду України наголосив на важливості формування у підростаючого покоління високої громадянської компетентності. Він зазначив, що мета проєкту «Конституція для всіх» благородна, це виховання і патріотизму, і громадянськості, адже сила Конституції – це сила людей. 100 примірників віршованої Конституції  буде передано для освітян Кобеляччини та Запоріжжя.

Участь у заході взяла Наталія Голтвянська, депутат Кобеляцької міської ради, член Комісії з питань соціального захисту, охорони здоров'я, освіти, культури, спорту та партнерських зв'язків. Віримо, що спільно з представниками влади, органів місцевого самоврядування, зможемо правопросвітницькому проєкту «Конституція для всіх» надати статусу національного.

Тетяна Єрмак, директорка Ліцею №157 Оболонського району м.Києва, звернулася до учасників онлайн наради підтримати творчі проєкти та розвивати їх, стати лідерами в громаді із вивчення прав і свобод. Для цього і створена онлайн платформа, щоб масштабувати проєкти, що сприяти ме збереженню національної ідентичності

Участь у онлайн нараді взяла Яблонська Тетяна, українська меценатка, яка представляє українську діаспору у місті Діжон Франції, допомагає українським дітям у ці нелегкі для нашої країни часи випробувань. За співпраці з нею  Тетяни Єрмак, директорки Ліцею №157 Оболонського району м.Києва, така допомога    найближчим часом надійде дітям Кобеляцької ТГ.

        Учасниками наради були і бібліотекарі Кобеляцької бібліотеки  для дітей, які протягом 3-х років не лише готують учасників Всеукраїнського конкурсу «Конституція для всіх», а й виборюють призові місця  (директорка Мосієнко Галина Іванівна).

        У Конституції України закріплені ті права і свободи, за які сьогодні борються і вмирають найкращі сини і доньки України. Від Конституції починається правова освіта, що формує свідомого громадянина.

Перша в Україні віршована Конституція дає нашим дітям уявлення про її зміст та найважливіші положення. Конституція – основа  держави, а людина – її найбільша цінність.

Учасники заходу переконалися: синергетичне партнерство – той шлях, яким ми маємо спільно рухатися, щоб впоратися зі всіма викликами воєнного часу та допомагати Україні. Ми бачимо великий потенціал в обєднанні, спільній реалізації проєктів у різних напрямках.

Правопросвітницький рух має набути статусу національного!

 

                                                                       Світлана Левченко, директор Кобеляцького ЦПРПП

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень