A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кобеляцької міської ради

Особливості використання компетентнісних завдань в НУШ: практичні кейси

Дата: 30.05.2024 11:04
Кількість переглядів: 20

22 травня 2024 року проведено  онлайн-вебінар з практичним зануренням "Особливості використання компетентнісних завдань в НУШ: практичні кейси", організований КУ «Кобеляцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» (директор Світлана Левченко) та ОНМЦ КЗ «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» (завідувачка Вікторія Іванова). Переглянути запис вебінару можна за покликанням https://youtu.be/oMJSTXdkbD0

 

       Цільова аудиторія: заступники директорів з навчально-виховної роботи, учителі природничої, громадянської та історичної освітніх галузей ЗЗСО.

       Спікери заходу: Людмила Лисогор, методистка відділу змісту освіти державної установи «Український інститут розвитку освіти», доцентка, кандидатка біологічних наук, освітня експертка, розробниця методичних матеріалів для вчителів та учнів, амбасадорка  AR Book та Сергій Берендєєв, методист відділу змісту освіти державної установи «Український інститут розвитку освіти», вчитель вищої категорії, автор підручників з правознавства, книжок з історії та методичних посібників.

      Спікери познайомили освітян із компетентнісними завданнями та дієвими стратегіями, різноманітними підходами та практичними кейсами щодо подолання проблеми освітніх втрат. Педагогам презентовано методичний посібник «Використання освітніх онлайн-матеріалів: сучасні підходи і технології Нової української школи». Випуск 1. Природнича, громадянська та історична, мовно-літературна (в частині англійської мови) освітні галузі, авторами якого є Л. Лисогор та С. Берендєєв.

     У ході зустрічі доповідачі ділилися своїми надбаннями з учителями, щоразу доводячи, що цікавими для учнів є ті предмети, де вчитель викладає цікаво, використовуючи  онлайн-матеріали,  які  можливі завдяки сучасним технологіям.  Часто учні глибоко занурюються в історичні процеси, граючись, стають самі їх учасниками;  швидко можуть перевірити свої знання за допомогою діагностичних тестів, на платформі ВШО.

    Спікери надали доступ до розроблених методичних посібників   “Діагностичне тестування: як працювати з тестами та їхніми результатами” – УІРО https://uied.org.ua/2023/12/11414/ та «Огляд діагностичних тестів як освітнього ресурсу» – УІРО https://uied.org.ua/2023/11/11216/, надали доступ до матеріалів вебінару https://drive.google.com/file/d/1S4jesNgzkx0Q4w2hC4aG9BIyYudIDdT6/view?usp=sharing

Учителям запропоновано пройти онлайн-курс від Ar Book «Інтерактивні уроки» для ефективного використання технологій віртуальної та доповненої реальності в освіті.

Любов Хома, консультант Центру

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень