A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кобеляцької міської ради

Проведено онлайн-нараду з навчально-польових зборів у ЗЗСО Кобеляцької міської ради у 2024 році

Дата: 06.05.2024 15:12
Кількість переглядів: 49

Фото без опису1 травня 2024 року проведено онлайн-нараду вчителів предмета «Захист України» ЗЗСО Кобеляцької міської ради з підготовки учнів до навчально-польових зборів у  2024 році. Важливі питання щодо організації навчання з предмета «Захист України» у 2023-2024 навчальному році озвучила Любов Хома, консультант КУ«Кобеляцький  центр  професійного розвитку педагогічних працівників», організатор заходу.

Щорічно відповідно до програми предмета «Захист України» для учнів 11-х класів проводяться 3-х денні навчально-польові збори, мета яких: практичне застосування набутих теоретичних знань. Консультант Центру запропонувала учителям добірку інтерактивних вправ на різних платформах, ознайомила із використанням  штучного інтелекту для складання презентацій та тестових завдань.  Вчителі запропонували створити презентацію із алгоритму MARCH, що  визначає пріоритети і послідовність дій для надання допомоги пораненим, з якою ШІ Gamma прекрасно справився.  За допомогою ШІ ChatGPT було складено тестові завдання з домедичної допомоги та план з навчально-польових зборів для учнів 11 класу в закладі.  

З досвіду проведення навчально-польових зборів для одинадцятикласників у 2023 р. та їх особливостями  в умовах воєнного стану із змагань з військово-прикладних видів спорту ділилися вчителі Захисту України Теркун Віктор (Дашківський ліцей) та Бабенко Тетяна (Придніпрянський ліцей).

Практичні способи проведення занять з домедичної підготовки у 2023 р. (першої допомоги при кровотечах, переломах, зупинці дихання, зупинці серця, кульового поранення різних частин тіла) висвітлила Жанна Пашко, вчитель Захисту України ОЗ «Кобеляцький ліцей №2», яка  відвідала  навчання базової загальновійськової підготовки населення до національного спротиву за сприяння Виконавчого комітету Кобеляцької Міської ради.

Вчителі занепокоєні недостатньою матеріальною базою з оснащення кабінетів «Захист України», що впливає на якість проведення різних етапів зборів та занять загалом та запропонували провести навчання базової загальновійськової підготовки для учнів ЗЗСО громади, із залученням провідних спеціалістів.

Л.Хома, консультант Центру

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень