A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кобеляцької міської ради

Освітяни Кобеляччини на міні -(не)конференції EdCamp Reshetylivka 2024 

Дата: 24.04.2024 15:44
Кількість переглядів: 12

       20 квітня 2024 року педагогічні працівники із 9 ЗЗСО Кобеляцької міської ради (6 директорів, 3 заступники директора з навчально-виховної роботи, психолог, 4 асистенти вчителя) та 1 консультант  Кобеляцького ЦПРПП  взяли участь у  регіональній міні (не) конференції  EdCamp Reshetylivka 2024  “Мистецтво створення інклюзивного середовища - білим по білому” (за програмою «EdCamp in a Box 8.0. Повірмо. Перемагаймо. Підтримуймо»), яка проходила у Опорному закладі «Решетилівський ліцей імені І.Л.Олійника Решетилівської міської ради».

 

Організатори поїздки – Кобеляцький ЦПРПП та відділ освіти Кобеляцької міської ради.

 Міні-(не)конференція «Мистецтво створення інклюзивного середовища – білим по білому» присвячена інклюзивній освіті. Учасники заходу мали змогу відвідати 15 експертних сесій у вигляді локацій, під час яких  яких прогресивні, відкриті та натхненні освітяни у обговорювали важливі теми. Кожний вибирав свої локації та експертів, здебільшого кілька. Одна із надважливих –  проєкт Олександра Біленького «Вінілосховище Аудіобукс». Особливу сесію від EdCamp UKRAINE «ПОВІРИМО, ПІДТРИМУЙМО, ПЕРЕМАГАЙМО: як створити спільноту, що є стійкою» провели Валентина Федоряка та Марія Таран та надали практичні поради, вправи для самодопомоги, практики співпереживання, спільноти довіри та підтримки, формування позитивного спостереження.

Педагоги мали можливість відвідати майстер-класи із бісероплетіння, ляльки-мотанки, майстерні з робототехніки.

Родзинкою заходу був флешмоб та благодійний аукціон, доходи з якого направлять на потреби ЗСУ.

Під час учительської паралелі можна було відвідати 8 локацій, де педагоги ділилися власним досвідом щодо створення доступного інклюзивного середовища; використання онлайн інструментів для дітей з особливими потребами, індивідуального та диференційованого підходів у роботі з інклюзивним класом; роль цифрових технологій у створенні доступного освітнього середовища; особливостей логопедичної роботи з дітьми з інтелектуальними порушеннями; здійснення формувального оцінювання та уроків творчості.

Під час панельної дискусії керівники закладів та провідні спеціалісти обговорили питання «Розвиток інклюзивної освіти: виклики та можливості для педагогічної спільноти».

Незабутньою для учасників заходу стала екскурсія «Таємниці Решетилівки», під час якої освітян ознайомлено із видатними місцями міста, прогулялися квітучою алеєю  сакур та магнолій, відвідали решетилівську майстерню художніх промислів.

Педагоги Кобеляччини щиро вдячні колегам із Решетилівки – директорці Решетилівського ліцею імені І.Л.Олійника – Жанні Рак, координаторці події – Юлії Григоренко та педагогічному колективу ліцею за позитивні емоції, відмінну організацію заходу, корисну інформацію та отриманий досвід щодо створення інклюзивного середовища в закладі, зміцнення віри у кращу освіту та мирну країну.

Любов Хома, консультант Центру

   

  

   

     

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень