A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кобеляцької міської ради

Майстер-класи для педагогічних працівників закладів дошкільної освіти

Дата: 24.04.2024 15:38
Кількість переглядів: 9

23 квітня 2024 року на базі КУ «Кобеляцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» працівниками Кобеляцького будинку дитячої та юнацької творчості імені М.А. Касьяна проведено майстер-класи для педагогів закладів дошкільної освіти Кобеляцької міської ради.

 

     Дрогочинська О.І., провела майстер-клас з орігамі. Учасники виготовили з паперового стаканчика пасхальний кошик. Вироби в техніці орігамі з паперу без клею і ножиць - це в першу чергу чудові витвори мистецтва. Орігамі є чудовим хобі, яке доступне всім.

     Педагог наголосила на тому, що знайомити дітей з технікою орігамі можна вже з 4 років, якщо у них є інтерес до паперової творчості. Це швидкий і доступний спосіб зайняти дитину чимось корисним: адже заняття орігамі розвиває не тільки дрібну моторику, але й координацію рухів, просторову уяву, творче та логічне мислення, пам'ять, увагу та здатність до концентрації. Дитина вчиться розуміти та виконувати інструкції, працювати за схемою та здійснювати дії в певній послідовності. Спокійне цікаве заняття заспокоює нервову систему, і чудово підходить в якості вечірньої гри.

      Гамага А.М. продемонструвала присутнім японську техніку «Кинусайга», японський печворк. Дана техніка не вимагає використання голок і ниток. Основа японського печворку в будь-якій техніці виконання – аплікація. Кажучи простими словами, беруться клапті тканини, накладаються на поверхню, де заздалегідь були підготовлені прорізи згідно зі складеним шаблоном.

      Досить широко японський печворк використовується напередодні свят: Новий рік, Великдень або День святого Валентина. Педагоги прикрасили сувенірне великоднє яйце.

      Разом із майстринею Світланою Кравченко вихователі виготовили ляльку-мотанку. Виготовляючи ляльку, учасники вкладали у неї свою енергію, позитивні думки, власні мрії та прагнення, або загадували побажання тим, кому хотіли її подарувати. У ході майстер-класу, окрім процесу створення, можна було переглянути виставку ляльок, виготовлених своїми руками, та дізнатися:

  •  чому лялька мала бути безлика;
  • що символізує її одяг;
  • різновиди ляльок, їх призначення.

     Ляльки-мотанки як обереги не втрачають своєї актуальності й у наші дні – виготовлені своїми руками, вони стають подарунками солдатам і офіцерам, які несуть службу в Збройних Силах України. Саме побажання найшвидшої перемоги та миру вклали у свої ляльки-мотанки всі педагоги.

    Дякуємо керівникам гуртків Кобеляцького будинку дитячої та юнацької творчості імені М.А. Касьяна за чудові майстер-класи, бажаємо їм творчих успіхів, креативних ідей, нових задумів та планів, мирного неба над головою. Сподіваємося на подальшу співпрацю та взаємодію.

                                                                                          Підготувала  Світлана Колкова

      

     


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень