A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кобеляцької міської ради

Формування мовленнєвої компетентності дошкільників

Дата: 24.04.2024 15:24
Кількість переглядів: 5

23 квітня 2024 року на базі КУ «Кобеляцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» проведено тренінг для педагогічних працівників закладів дошкільної освіти Кобеляцької міської ради «Формування мовленнєвих компетентностей дошкільників». Тренінг підготувала та провела Колкова С.А., консультант Центру.

 

      Мета: поглибити знання з методики формування мовленнєвої компетентності дітей дошкільного віку; познайомити з інноваціями у сфері мовленнєвої діяльності; систематизувати знання щодо організації занять з художньою літературою; формувати навички ефективної взаємодії, розвитку комунікативної культури педагогів.

     Працюючи в інтерактивних локаціях, говорили про значення української мови, види діяльності, пріоритетні для формування мовленнєвої компетентності дітей, створення мовленнєвого розвивального середовища; познайомилися з  ефективними методами роботи з розвитку мовлення дошкільників («Логокубик», «Входження в картину», «Кластер», «Мікрофон», метод «Прес»); з’ясували питання щодо ролі сімейного виховання у формуванні комунікативної компетентності дітей.

      Тренінг пройшов у теплій, дружній атмосфері. Педагогічні працівники генерували креативні ідеї, активно включалися у роботу, виявляли творчий підхід до виконання поставлених завдань. Учасники отримали не тільки знання, а й позитивні емоції, що є дуже важливим і необхідним у житті кожної людини.                                                

     Педагоги отримали методичні рекомендації щодо мовленнєвого розвитку дітей та доступ до навчально-методичних матеріалів тренінгу.

                                                                                          Підготувала  Світлана Колкова

       

       

        

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень