A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кобеляцької міської ради

ЛітСтудія «Ліна Костенко – королева сучасної української поезії»

Дата: 29.03.2024 15:50
Кількість переглядів: 10

26.03.2024 року проведено третю ресурсну зустріч з Григорієм Дмитровичем Клочеком, українським вченим-літературознавцем, доктором філологічних наук, членом Спілки письменників України, шевченкознавцем. Тема заходу «Ліна Костенко – королева сучасної української поезії». Переглянути запис зустрічі можна за покликанням https://youtu.be/hG3Hm25C4Es

 

Організатори: обласний НМЦ КЗ “ЗОІППО“ ЗОР, КУ«Кобеляцький центр професійного розвитку педагогічних працівників Кобеляцької міської ради Полтавської області».

Під час заходу його спікеру Григорію Дмитровичу Клочеку вдалося емоційно чутливо змалювати високу художню талановитість Ліни Василівни Костенко через призму генетичного спадку, який поетеса отримала від батьків. Використання промовцем прийому сторітелінгу допомогло підготувати аудиторію освітян до сприйняття її художньо довершених творів, до осягнення їх художніх смислів. Відбулося спілкування з творами королеви сучасної української поезії через наближення до шляхетності думок і почувань, до високих етично-моральних принципів, до довершеної краси її поетичного слова. Віват МайструГригорію Дмитровичу Клочеку!

Надсилаємо покликання на методичні матеріали, подаровані українським вченим-літературознавцем, для ознайомлення та використання в роботі, серед них навчальний посібник-хрестоматія Г.Д. Клочека «Ліна Костенко: тексти та їх інтерпретація»

https://drive.google.com/drive/folders/1kIfiPUyL3R091_s12Ibo1ZgFGfMdze7b?usp=sharing

Григорій Клочек стверджує, що у новій реальності, у якій перебуваємо, необхідно домагатися, щоб процес пізнання художньої літератури був і цікавим, і ефективним. Він має будуватися на вивченні художньо довершених творів, тобто на творах вічних, що вже стали духовним надбанням нації. Ліна Костенко – класик української літератури. Вона не лише найулюбленіша поетеса нашого народу, а й високий моральний авторитет нації.

Висловлюємо слова вдячності запорізьким колегам. Тримаймо і надалі стійко освітній стрій, звучімо національно!

Чекаємо нових зустрічей з Майстром!

 

                                                       Світлана Левченко, директор Кобеляцького ЦПРПП


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень