A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кобеляцької міської ради

Літстудія. Художня енергетика «Кобзаря»

Дата: 18.03.2024 10:59
Кількість переглядів: 24

Другу ресурсну березневу зустріч «Художня енергетика «Кобзаря» з нагоди 210-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка, видатного українського поета, художника, мислителя, який став для української нації не лише генієм, а й ідеологом та пророком, проведено Кобеляцьким ЦПРПП  спільно із Запорізьким ОІППО. Переглянути захід можна за покликанням https://www.youtube.com/watch?v=LXWgba1n1Z4

 

Спікер – Григорій Дмитрович Клочек, український вчений-літературознавець, доктор філологічних наук, член Спілки письменників України, шевченкознавець.

Григорій Дмитрович протягом виступу пояснив значення художньої енергії «Кобзаря» Тараса Шевченка, яка, за Є.Маланюком, вважається вулканічною, і фактично врятувала українську націю.

Цікавим та незабутнім для кожного учасника став цей захід: шевченкознавцю вдалося словом змалювати в уяві слухачів картини шанобливого ставлення до Великого Кобзаря від простого селянина в сільській хатині в далекому українському селі до великих сцен театрів Петербурга, Тбілісі, в інших країнах світу. Йшлося про особливості таланту письменника, його художнього мислення, звучала висока поезія. У Шевченковім слові сплелися й історія, і сила, і заклик до боротьби, і любов до рідної землі, яку він проніс через усе життя. Шевченко в подіях минулого описував наше майбутнє. Тільки це треба зрозуміти як Біблію.

Сучасному поету, музиканту Павлу Вишебабі, який зараз захищає Україну в лавах ЗСУ, належать слова: "Бізнес говорить англійською, кохання - французькою, прагматизм - німецькою, а свобода - українською".  Тож нехай  українська звучить на весь світ голосно і гордо! Відновлюймося з допомогою слова Тараса Шевченка!

Дякуємо ЗСУ!

                                                                  Світлана Левченко, директор Центру

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень