A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кобеляцької міської ради

Інструктивно-методична нарада  «Особливості впровадження реформи НУШ у 7 класах з фізики у 2024/25 н.р.» за участю учителів фізики ЗЗСО Кобеляцької МР

Дата: 29.02.2024 13:22
Кількість переглядів: 15

 

26 лютого 2024 року проведено інструктивно-методичну онлайн-нараду за участю учителів фізики ЗЗСО Кобеляцької МР. Організатор – Любов Хома, консультант КУ «Кобеляцький ЦПРПП».

Розглянуто  питання: аналіз модельних навчальних програм  «Фізика 7-9 класи», електронні версії конкурсних підручників «Фізика» для 7 класу ЗЗСО.

 

         Любов Хома акцентувала увагу колег на особливостях впровадження реформи НУШ у 7 класах з фізики у 2024/25 н.р. в ЗЗСО. Зроблено короткий аналіз трьох МНП  «Фізика 7-9 класи», які входять до складу природничої освітньої галузі.

Своїми думками щодо «плюсів та мінусів» запропонованих підручників «Фізика» для 7 класу ЗЗСО поділилися вчителі фізики ЗЗСО громади:

  •  «Фізика» для 7 класу ЗЗСО авторів Генденштейн Л. Е., Гринчишин Я. Т.

(Ірина Проскурня,  вчитель Бродщинської гімназії);

  • «Фізика» для 7 класу ЗЗСО  авторів Засєкіна Т. М., Гвоздецький М. С. (Наталія Лящевська, вчитель  Орлицького ліцею);
  • «Фізика» для 7 класу ЗЗСО  авторів Максимович З. Ю., Білик М. М., та ін.

(Володимир Дегтяр, вчительСвітлогірського ліцею);

  • «Фізика» для 7 класу ЗЗСО  авторів Гуз К. Ж., Сергієнко В. П., Ільченко О. Г. (Алла Оленич, вчительОзерського ліцею);
  • «Фізика» для 7 класу ЗЗСО  авторів Бар’яхтар В. Г., Божинова Ф. Я., Довгий С. О.,та ін. (Людмила Добряк, вчитель Кобеляцької гімназії №3)

Усі запропоновані підручники мають гриф «Рекомендовано Міністерством освіти і науки України» (Наказ МОН України від 05.02.2024 № 124), відповідають усім потребам сучасної освіти. Переглянути посібники можна в Електронній бібліотеці на сайті ДНУ “ІМЗО” за покликанням https://lib.imzo.gov.ua/konkursniy-vdbr-pdruchnikv-dlya-7-klasu/prirodnicha-galuz/fzika/

Вчителі фізики Кобеляцької ТГ під час вибору підручника «Фізика» для 7 класу надали перевагу авторським колективам Бар’яхтар В. Г., Божинова Ф. Я. та ін. та Засєкіна Т. М., Гвоздецький М. С., оскільки обрані підручники супроводжуються електронними інтерактивними додатками, підходять для різних форм навчання, залучаючи здобувачів освіти  до активної участі в навчальному процесі через дослідження.

 

 

Хома Л.В., консультант ЦЕНТРУ

 

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень