A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кобеляцької міської ради

Нарада з підготовки та проведення всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги»

Дата: 05.02.2024 08:06
Кількість переглядів: 27

31 січня 2024 року проведено нараду з підготовки та проведення всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» серед учнів закладів загальної середньої освіти Кобеляцької територіальної громади у 2023-2024 навчальному році під гаслом «РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО» з учителями фізичної культури ЗЗСО за сприяння Кобеляцького ЦПРПП.

 

Мета змагань: популяризація видів спорту серед учнів ЗЗСО, покращення спортивної майстерності, формування здорового способу життя, залучення молоді до систематичних занять фізичною культурою і спортом. Змагання «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги»  започатковані вперше у цьому навчальному році за підтримки  Міністерства молоді та спорту України разом із Всеукраїнським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», Міністерства освіти і науки України, Комітетом з фізичного виховання та спорту  Міністерства освіти і науки України та національної спортивної федерації з видів спорту.

Змагання проводяться з грудня 2023 по червень 2024 навчального року і складаються з п’яти етапів:

етап 1 (шкільний) грудень 2023 - січень 2024;.

етап 2 (територіальний та районний у містах - обласних центрах) лютий - березень 2024;

етап 3 (районний та міський у містах - обласних центрах) квітень - травень 2024;

етап 4 (обласний) травень 2024; 

етап 5 (всеукраїнський) червень 2024.

У  2023/2024 навчальному році Програмою змагань  передбачено змагання з  таких  видів спорту:

баскетболу (серед дівчат -  учні 2010 р. н. та молодші, серед юнаків - 2008 р. н. та молодші);

волейболу (серед дівчат -  9-х і молодших класів;

серед юнаків - 9-х і молодших класів);

футзалу (2012-2013 р.н. );

спортивного орієнтування (серед дівчат 5-7 класів, серед юнаків 5-7 класів);

черліденгу (серед дівчат 4-6 класів).

З матеріалами проведення шкільного етапу змагань можна ознайомитися за покликанням https://drive.google.com/drive/folders/1fz9nmJ4QfdPZimViYMsXLMlvKsV2k_K4?usp=sharing

Любов Хома, консультант Центру,  познайомила учасників заходу із Положенням про підготовку, проведення та розвиток всеукраїнських змагань "Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги" серед учнів закладів загальної середньої освіти у 2023-2024 навчальному році під гаслом "РАЗОМ ПЕРЕМОЖЕМО", проаналізувала матеріали-звіти про проведення шкільного етапу змагань.

Руслан Сабіров, директор Кобеляцької ДЮСШ, наголосив на важливості дотримання діючих правил та вимог оформлення необхідних документів, наведених у додатках Положення, аналізував пропозиції ЗЗСО щодо участі команд у ІІ етапі  змагань.

Микола Шабалтій, директор Кобеляцької РСЮТ, акцентував увагу присутніх на проведенні змагань зі спортивного орієнтування серед юнаків та дівчат 5-7 класів.

Підсумок зустрічі: вчителі разом із організаторами змагань намітили план та узгодили графік, місце проведення змагань «Пліч-о-пліч» у Кобеляцькій ТГ з баскетболу, волейболу, футзалу та  спортивного орієнтування Переможці ІІ етапу отримають право брати участь у наступному етапі змагань.

Тож побажаємо нашим юним спортсменам та їх наставникам успіхів на всіх етапах змагань.

 

Любов Хома, консультант Центру

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень