A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кобеляцької міської ради

Семінар-навчання для керівників ЗЗСО "Діагностичний інструментарій виявлення та подолання освітніх втрат"

Дата: 22.12.2023 15:47
Кількість переглядів: 96

15 грудня 2023 р. в режимі онлайн проведено  семінар-навчання для керівників ЗЗСО "Діагностичний    інструментарій виявлення та подолання освітніх втрат". Світлана Левченко, директор Кобеляцького ЦПРПП, ознайомила учасників заходу з підходами до виявлення та подолання освітніх втрат учнів.

 

Названо причини освітніх втрат, проаналізовано стратегії компенсації навчальних втрат, розглянуто циклічність діагностичних тестів на ВШО, акцентовано увагу на важливості  використання освітянами нових наборів тестів, ознайомлено учасників заходу з додатковими джерелами про діагностичне тестування.

Керівники ЗЗСО під час практичного опрацювання покрокової інструкції щодо роботи на платформі ВШО під супроводом Любові Хоми, консультанта Центру, вже були зареєстровані у ролі вчителя. Кожен директор школи у ролі учня виконав запропоновані діагностичні тести. Освітяни, свідомо допустивши помилки, мали можливість працювати в особистому кабінеті і побачити власні прогалини із запропонованого тестового завдання. Любов Хома продемонструвала проходження курсу ними та його аналіз з позиції вчителя, використовуючи інструментарій платформи. Кожен учасник  познайомився з можливостями використання ВШО.

Діагностичне тестування на платформі «Всеукраїнська школа онлайн» (ВШО) – це інструмент для учительства, який дає можливість виміряти рівень знань і володіння матеріалом усім класом чи окремими учнями та ученицями без зайвого для них стресу у вигляді оцінок. Директори шкіл переконані:  на ВШО повинен бути зареєстрований кожен педагогічний працівник і адміністрація ЗЗСО.

ВШО стала для України інструментом швидкого реагування. По-перше, всі зрозуміли: нам є навколо кого і заради кого об’єднуватися — це наші діти. По-друге,  вкотре маємо усвідомити: навчання неможливо зупинити. І останнє: треба звикати до постійних змін і ніколи не зупинятися, тому що наші діти житимуть у світі, де будуть зовсім інші виклики. Освіта в Україні під час дистанційного навчання  залишилася і буде доступною для освітян та здобувачів освіти завдяки Всеукраїнській школі онлайн


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень