A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кобеляцької міської ради

Про виконання Стратегії розвитку КУ «Кобеляцький центр професійного розвитку педагогічних працівників Кобеляцької міської ради Полтавської області» у 2022-2023 н.р. та основні напрями діяльності Центру у 2023-2024 н.р.

Дата: 22.12.2023 14:31
Кількість переглядів: 61

15 грудня 2023 року проведено розширене онлайн-засідання колегії відділу освіти Кобеляцької міської ради за участю керівників ЗЗСО, ЗДО, ЗПО. Про виконання Стратегії розвитку КУ «Кобеляцький центр професійного розвитку педагогічних працівників Кобеляцької міської ради Полтавської області» у 2022-2023 н.р. та основні напрями діяльності Центру у 2023-2024 н.р. звітувала команда Центру.

 

Світлана Левченко, директор Кобеляцького ЦПРПП, зазначила, що в умовах трансформації освіти змінився вектор діяльності Центру: взаємодія, партнерство, супровід, підтримка замінили контроль, регламентацію, формалізм. Вона озвучила провідну ідею Центру –сприяння розвитку творчої ініціативи та академічної свободи педагогів у пошуках нових форм і методів педагогічної діяльності для надання якісних освітніх послуг шляхом консультативної та інформаційної діяльності відповідно до суспільних потреб, зумовлених розвитком української держави.

У звітному виступі керівник установи зосередила увагу учасників заходу на важливих питаннях:

- консультування та методичного супроводу педагогічних працівників;

- координації діяльності професійних спільнот;

- становлення НУШ в освітньому просторі Кобеляцької ТГ;

- участі освітян у Всеукраїнських проєктах;

- організації дистанційного навчання, цифровізації освіти, формування єдиного освітнього інформаційного простору громади;

- науково-методичного супроводу діяльності психологічної служби, виховної роботи, дошкільної освіти;

- організаційно-методичного супроводу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року», роботи з обдарованими дітьми;

- моніторингу якості освіти громади;

- співпраці з освітянами України.

«Навчання — це не трансцендентальний досвід. Це досвід міжнародний, це досвід міжлюдський. Тому якість освіти ніколи не буде вищою, ніж якість учителів»,- стверджує Андреас Шляйхер, директор з питань освіти та навичок Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), засновник міжнародного дослідження PISA. Команда Центру підтримує це переконливе твердження колеги і налаштована допомагати педагогічним працівникам Кобеляцької ТГ досягати висот професіоналізму.

 

 

Детальніше зі звітом можна ознайомитися за покликанням:

 https://docs.google.com/presentation/d/1fusJ9jGp3FBB65GVuK6ISboSszroxcGU/edit?usp=drive_link&ouid=110273847474174842421&rtpof=true&sd=true

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень