A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кобеляцької міської ради

Співпраця з Державною службою якості освіти – необхідний дієвий механізм взаємодії щодо професійного зростання освітян

Дата: 24.11.2023 15:38
Кількість переглядів: 38

 На запит Комунальної установи «Кобеляцький центр професійного розвитку педагогічних працівників Кобеляцької міської ради Полтавської області» (директор Світлана Левченко) 23 листопада 2023 року Державною службою якості освіти у Полтавській області (начальник управління Юрій Кращенко) проведено семінар-тренінг на базі ОЗ «Кобеляцький ліцей №2 імені Олеся Гончара Кобеляцької міської ради Полтавської області» та семінар-практикум у залі засідань відділу освіти Кобеляцької міської ради для педагогічних працівників Кобеляччини.

 

Під час семінару-тренінгу «Ознайомлення з діагностичним інструментарієм виявлення та компенсації навчальних втрат у закладах загальної середньої освіти» фахівці управління Служби Олександр Чернобель, заступник начальника відділу інституційного аудиту,та Ірина Тутак, головний спеціаліст відділу інституційного аудиту, цільовій аудиторії заходу (заступникам директорів з навчально-виховної роботи та керівникам професійних спільнот учителів математики, української мови, історії України, хімії, біології, англійської мови, фізики, географії, природознавства  закладів загальної середньої освіти  Кобеляцької міської ради) переконливо довели: діагностичне тестування на платформі «Всеукраїнська школа онлайн» (ВШО) – це інструмент для учительства, який дає можливість виміряти рівень знань і володіння матеріалом усім класом чи окремими учнями та ученицями без зайвого для них стресу у вигляді оцінок. Завдання діагностичного тестування – виявити прогалини, які треба надолужити.

                Вчителі покроково під керівництвом фахівців управління Служби практично опрацювали покрокову інструкцію щодо роботи на платформі ВШО для вчителя, потім, змінивши роль учитель-учень, виконали запропоновані діагностичні тести як учні. Освітяни мали можливість працювати в особистому кабінеті, відстежувати проходження учнями  курсу та аналізувати сформовані звіти на платформі. Сертифіковані учасники семінару-тренінгу проведуть навчання колег щодо роботи на платформі ВШО у своїх педагогічних колективах, професійних спільнотах . На сайті Кобеляцького ЦПРПП створено нову рубрику на допомогу педагогічним працівникам щодо виявлення та компенсації навчальних втрат  «Освітні втрати».

Семінар-практикум «Оцінювання якості освітнього процесу в закладі дошкільної освіти. Самооцінювання освітніх та управлінських процесів» для директорів та методистів закладів дошкільної освіти Кобеляцької міської ради провела Ірина Ситник, головний спеціаліст відділу моніторингу, позапланового контролю закладів освіти та взаємодії з органами місцевого самоврядування Управління Державної служби якості освіти у Полтавській області.

У ході заходу обговорили  методичні рекомендації з питань формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладах дошкільної освіти, алгоритм та моделі формування внутрішньої системи якості освіти, напрями системи забезпечення якості освіти, методи збору інформації, орієнтовні критерії та індикатори для самооцінювання освітніх і управлінських процесів. 

Учасники семінару активно працювали в групах, парах; практикувалися у проведенні самооцінювання, зведенні результатів збору інформації та отримали матеріали семінару для використання у професійній діяльності.

Зустріч пройшла у конструктивній і доброзичливій атмосфері, за що дякуємо Ситник Ірині Миколаївні.

Нагадаємо: Державною службою якості освіти України разом із ВГО "Асоціація працівників дошкільної освіти" розроблено Порадник для директора закладу дошкільної освіти щодо розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти. https://ezavdnz.expertus.com.ua/book?bid=38817

    

   

 


 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень