A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кобеляцької міської ради

Туристські змагання

Дата: 06.10.2021 17:16
Кількість переглядів: 13

 Настав час, коли переважну частину дітей досить важко відірвати від сучасних гаджетів, ком’ютерних ігор, мобільного спілкування. Але ще є частина школярів, яким подобається  рухливий спосіб життя, мандрування рідним краєм, спортивний азарт, командний дух суперництва. Для таких  активних дітей станція туристів постійно проводить масові заходи.

           З нагоди   Всесвітнього дня туризму 91 юний турист із семи освітніх закладів громади: Кобеляцьких ліцеїв №1 та №2, школи №3, Василівської, Озерської та Шенгурівської шкіл та Ліцею обласної ради, традиційно зібралися помірятися у туристській вправності. Програма змагань передбачала орієнтування на місцевості та фігурне водіння велосипеду.

         Майже п’ять годин тривала цікава та інколи запекла боротьба під час проходження дистанцій. Серед 19 команд-учасниць йшло серйозне  протиборство за бажане призове місце, проте змагалися у майстерності аж ніяк не з допомогою образ, емоцій та ворожості. Під час змагань панувала дружня, доброзичлива атмосфера. Боролись -  боролись – і ось що маємо: у орієнтуванні на місцевості серед старшокласників перемогу вибороли учні Кобеляцького ліцею №1, ІІ місце у команди із обласного ліцею, ІІІ- туристи із Кобеляцького ліцею №2. У середній віковій групі призові місця завоювали: І - Кобеляцька  школа №3, ІІ - Шенгурівська школа, ІІІ - Озерська школа. На дистанції з велотуризму «Фігурне водіння велосипеду» у середній віковій групі рівних не було школярам із Кобеляцької школи №3, ІІ місце – команда Кобеляцького ліцею№1, ІІІ – обласний ліцей. Серед старшої вікової групи перемогли учні Василівської школи, другі велосипедисти із  першого ліцею, а на третьому місці  команда другого ліцею.

 В особистих змаганнях найкращими орієнтувальниками стали: Медуниця Альона (обласний  ліцей), Пономаренко Олександр (Кобеляцький ліцей №1), Касян Євгенія та Захарченко Юрій ( обоє із Кобеляцької  школи №3). Найвправнішими велосипедистами визнано Наливайко Діану (Василівська школа),  Семененка Дениса та Кривича Кирила (обоє з Кобеляцького ліцею №1), Петрову Ксенія  та Курочку Дениса (обоє із Кобеляцької школи №3).

        Усі учасники змагань продемонстрували  чудові здібності та уміння водіння велосипеду і довели, що жоден з них не побоїться залишитись віч-на-віч з природою на незнайомій місцевості. Тож задоволеними залишилися всі – юні туристи, які отримали неабияку втіху від занурення в туристичне життя, їхні керівники гуртків станції юних туристів, які у  майстерності  вихованців побачили реальну оцінку своєї праці, організатори змагань, які сумлінно виконали свою місію пропаганди та розвитку туризму.

          Задоволення отримав і райський куточок Заворскли, який відчув дзвінкі голоси, веселий сміх, тупотіння дитячих ніг, а головне – надзвичайну повагу і любов до себе, бо справжній Турист ніколи не зашкодить природі.

 

                                                           Директор КСЮТур   Микола Шабалтій

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень