A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кобеляцької міської ради

Інструктивно-методична нарада  «Сертифікація вчителя – шлях до його професійного зростання»

Дата: 02.11.2023 16:23
Кількість переглядів: 42

24 жовтня 2023 року проведено інструктивно-методичну нараду за участю учителів математики ЗЗСО Кобеляцької ТГ. Організатор заходу – Любов Хома, консультант КУ «Кобеляцький ЦПРПП». У режимі онлайн розглянуто такі питання:

- сертифікація вчителя – шлях до його професійного зростання;

- Всеукраїнська школа онлайн — методична підтримка вчителя.

 

Надія Гречишко, керівник спільноти вчителів математики ЗЗСО громади, привітала групу вчителів-експертів, які будуть проводити експертизу оцінювання професійних компетентностей учителів математики України, які реалізують Державний стандарт базової середньої освіти на першому циклі у 2023 році (Оксана Онищенко, Людмила Добряк, Любов Хома). 

Людмила Добряк, вчитель математики Кобеляцької гімназії №3, експерт оцінювання професійних компетентностей учителів математики, розповіла про перший етап на шляху зовнішнього оцінювання професійних компетентностей. Вона зауважила, що незалежне тестування педагогічного працівника дає змогу з’ясувати знання фахових методик, педагогіки, психології і розуміння сутності освітньої реформи та запропонувала познайомитись із: зошитом з незалежного тестування фахових знань та вмінь учителів математики, який містить тест із 90 завдань різних форм, які потрібно виконати за 180 хвилин; правильними відповідями до тестових завдань для математики, розміщених на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.  Нею проведено тренінгове заняття із розв’язування деяких тестових завдань.

Оксана Онищенко, учитель математики Василівської гімназії, експерт оцінювання професійних компетентностей учителів математики, розповіла про етапи та особливості підготовки експертів з оцінювання, довівши про рівні можливості усіх кандидатів у експерти. Вона звернула увагу педагогів на критерії  всебічного комплексного оцінювання професійних компетентностей вчителя відповідно до вимог Професійного стандарту під час трьох етапів процедури.

Любов Хома, консультант КУ «Кобеляцький ЦПРПП», аналізувала питання навчальних втрат та прогалин в умовах війни за підсумками моніторингового дослідження якості освіти в умовах воєнного стану та результатами тестування учнів 6, 8 класів з математики, яку проводила Державна служба якості освіти у 2023 році; познайомила із алгоритмом роботи на платформі ВШО вчителя, батьків та їх дітей різними способами використанням даного ресурсу.

Тетяна Пекут, учитель математики ОЗ «Кобеляцький ліцей №1», поділилася досвідом щодо діагностування навчальних втрат та прогалин учнів на прикладі навчальних досягнень учнів 7 класу за допомогою ВШО.  Вона продемонструвала, як побачити індивідуальний поступ дитини, прогалини із засвоєння учнями окремих тем та усунення їх за допомогою інструментарію платформи ВШО.

Вчителі отримали доступ до матеріалів наради та інструкції роботи на платформі ВШО для вчителів та учнів.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень