A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кобеляцької міської ради

Конструювання та оцінювання компетентнісних завдань у НУШ: кроки до успішного навчання

Дата: 30.10.2023 14:49
Кількість переглядів: 45

23 жовтня 2023 року для учителів історії та географії ЗЗСО Кобеляцької міської ради  проведено вебінар «Конструювання та оцінювання компетентнісних завдань у НУШ: кроки до успішного навчання». Організатор заходу – Левченко Світлана Григорівна, директор Кобеляцького ЦПРПП.

 

Кронгауз Владислав Олександрович, учитель історії комунального закладу "Харківський ліцей №3 Харківської міської ради", співавтор модельних навчальних програм інтегрованих курсів НУШ "Україна і світ: вступ до історії та громадянської освіти. 5-6 класи", "Історія: Україна і світ. 7-9 класи" та підручників з історії, напівфіналіст Національної премії Global Teacher Prize 2021, фіналіст обласного етапу Всеукраїнського конкурсу "Учитель року - 2020", обговорив із учасниками вебінару 4 важливих напрями: ключові аспекти конструювання компетентнісних завдань; ключові компетентності у теоретичному і практичному вимірах; методи оцінювання навчальних компетентностей; переваги компетентнісного навчання. Владислав Олександрович навів приклад лінійки МНП громадянської та історичної, природничої освітніх галузей, наголосив на важливості Державного стандарту базової середньої освіти 5-9 класів НУШ, бо саме цей документ визначає компетентності, які вчителі мають формувати впродовж реалізації обраних ними МНП.

Спікером проаналізовано 6 груп споріднених результатів навчання громадянської та історичної освітньої галузі та 4 групи споріднених результатів навчання природничої освітньої галузі. В.О. Кронгаузом запропоновано приклади компетентнісно орієнтованих завдань з історії та географії, з учасниками вебінару обговорено методи оцінювання навчальних компетентностей, прийоми рефлексії на уроках. Освітянам запропоновано  додаткові ресурси автора за представленою темою.

У подарунок від колеги, тренера НУШ, викладача кафедри соціально-гуманітарної освіти КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» учасники вебінару отримали презентаційний матеріал про штучний інтелект як прийом розвитку критичного мислення здобувачів освіти, який слугуватиме їм у розробці та створенні уроків на основі ШІ.

Продовження співпраці - запрошення учителів географії до участі у вебінарі на тему «Географічні дистанційні застосунки та їх використання в навчальному процесі», який організований навчально-методичним центром факультету історії і права Харківського національного педагогічного університету імені Г. С. Сковороди. Спікер - доктор філософії (PhD) з галузі знань 10 Природничі науки спеціальності 103 Науки про Землю, доцент кафедри суспільно-економічних дисциплін і географії, членкиня навчально-методичного центру факультету історії і права, членкиня РМУ ХНПУ імені Г. С. Сковороди, членкиня Вінницького відділу Українського географічного товариства Коптєва Тетяна Сергіївна.

Під час вебінару будуть обговорені такі питання:

  1. Огляд географічних дистанційних застосунків: які інструменти та програми доступні для використання в навчальному процесі?
  2. Переваги використання географічних дистанційних застосунків у порівнянні з традиційними методами навчання.
  3. Різновиди географічних дистанційних застосунків в умовах дистанційного навчання на уроках географії.
  4. Рекомендації щодо використання географічних дистанційних застосунків дkя покращення якості навчання географії.

По завершенні учасникам вебінару буде запропоновано пройти тест. За умови його успішного складання учасники отримають сертифікат  (6 годин / 0,2 кредити ЄКТС), що засвідчує набуття таких компетентностей:

  • Розуміння різних географічних дистанційних застосунків та їх потенціалу для використання в навчальному процесі;
  • Вміння вибирати та застосовувати відповідні інструменти та програми для ефективного використання географічних дистанційних застосунків на уроках географії;
  • Здатність створювати цікаві та пізнавальні уроки з використанням географічних дистанційних застосунків.

Дата та час проведення: 09 листопада 2023 року 16:00 – 17:00

          Умови проведення заходу: онлайн, платформа Zoom: https://us05web.zoom.us/j/84248351858?pwd=ztgyLBOykAJ2bb34wKYEvT77PBUiUL.1

Ідентифікатор конференції: 842 4835 1858

Код доступа: 123458

Посилання на реєстрацію для участі у вебінарі (обов’язково): https://forms.gle/AGJRW4gdzHeVbKHbA

Участь: безкоштовно, за умови попередньої реєстрації.

Організатори залишають за собою право вносити зміни щодо дати та часу проведення вебінару.

Додаткова інформація за телефоном:+38 097 44 95 892 Viber (Коптєва Тетяна Сергіївна).

 

Користуючись нагодою, запрошуємо учителів географії взяти участь у запропонованому заході.

Учителі – освітні лідери, для яких безперервний професійний розвиток – навчання впродовж життя.

 

       Підготувала Світлана Левченко, директор Кобеляцького ЦПРПП

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень