A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кобеляцької міської ради

Мовно-літературна галузь у контексті Нового державного стандарту базової  середньої освіти 

Дата: 04.01.2022 16:09
Кількість переглядів: 18

Тренерами-педагогами Левченко С.Г., Жуковою А.В. проведено цикл тренінгових  занять для вчителів Кобеляцької ТГ та Білицької ТГ, які забезпечуватимуть реалізацію нового Державного стандарту базової середньої освіти у 2022-2023 навчальному році «Нова українська школа: перехід на наступний рівень», освітня галузь: мовно-літературна.

У центрі уваги освітян були питання мети, компетентнісного потенціалу освітньої галузі та базових знань, вимог до обовязкових результатів навчання здобувачів освіти з української мови та літератури, зарубіжної літератури; наступності у впровадженні змісту мовно-літературної галузі на кожному освітньому рівні; особливостей сучасного навчально-методичного забезпечення освітньої галузі; шляхів упровадження інноваційних методів викладання навчального предмета/інтегрованого курсу; способів моделювання змісту освітньої галузі відповідно до обовязкових результатів навчання. 

Обговорено модульні програми, наголошено на важливості їх вмотивованого вибору та відповідного підручника. Акцентовано увагу на формуванні компетентного читача й мотивації до вивчення літератури у ЗЗСО. Запропоновано сучасні стратегії і практики НУШ. Невідємною складовою впровадження НУШ є вміле використання інструментарію формувального оцінюванняаведено зразки зворотнього звязку, приклади взаємооцінювання і самооцінювання).

 Досвідом роботи з питання  «Ментальні карти на уроках української мови та літератури» поділилася Уткіна Л.А., керівник педагогічної спільноти мовно-літературної галузі Кобеляцької ТГ.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень