A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кобеляцької міської ради

Пріоритетні напрями роботи дошкільної освіти на 2021-2022 н.р.: методичний аспект

Дата: 17.09.2021 15:15
Кількість переглядів: 12

16 вересня 2021 року на базі КУ «Кобеляцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» відбулася інструктивно-методична нарада для працівників дошкільної освіти «Пріоритетні напрями роботи дошкільної освіти на 2021-2022 н.р.: методичний аспект».

 

У нараді взяли участь  керівники, методисти та вихователі закладів дошкільної освіти Кобеляцької територіальної громади.

Левченко С.Г., директор Центру, привітала присутніх та наголосила на важливості співпраці з «Центром професійного розвитку педагогічних працівників», що є запорукою успіху підвищення професійної майстерності освітян.

Якісна та доступна дошкільна освіта – один з головних пріоритетів Міністерства, тож МОН продовжує впровадження системних змін у цій сфері. Педагоги обговорили підсумки змін у дошкільній освіті  у 2020 році та спланували пріоритетні напрями роботи на 2021-2022 н.р..

У ході зібрання учасники розглянули методичні рекомендації щодо організації освітнього процесу в закладах дошкільної освіти у 2021-2022 навчальному році, планування роботи закладу дошкільної освіти на рік; обговорили нове Положення про заклад дошкільної освіти; наголосили на важливості висвітлення публічної інформації закладу дошкільної освіти на власних веб-сайтах (Колкова С.А., консультант Центру).

Руденко Л.Д., методист Кобеляцького ЗДО №1 «Світлячок», презентувала оновлений Базовий компонент (Державний стандарт) дошкільної освіти. 

У 2020 році розпочалась підготовка до дослідження якості освітнього процесу в дитсадках за міжнародною методикою ECERS-3. За цією методикою оцінюють не результати дітей, а освітнє середовище – все, з чим та з ким взаємодіє дитина. Результати дослідження стануть підставою для формування освітньої політики, спрямованої на підвищення якості дошкільної освіти в України. Педагоги обговорили шляхи підвищення якості освітньої діяльності закладів дошкільної освіти громади.

По завершенню наради учасниками було вирішено створити професійну спільноту працівників дошкільних закладів територіальної громади.

Педагогічні працівники закладів дошкільної освіти отримали кейс методичних матеріалів для планування та якісної організації діяльності у 2021-2022 навчальному році.

 

                                                        Світлана Колкова, консультант Центру



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень