A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кобеляцької міської ради

Сертифікація учителів: разом до професійного успіху

Дата: 27.01.2023 14:57
Кількість переглядів: 22

Шановні колеги!

Відповідно до Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», наказу Міністерства освіти і науки України від 16.01.2023 року №35 «Про деякі питання проведення сертифікації педагогічних працівників у 2023 році», Положення про сертифікацію педагогічних працівників та з метою виявлення та заохочення педагогічних працівників з високим рівнем педагогічної майстерності, які володіють методиками компетентнісного навчання, новими освітніми технологіями та сприяють їх поширенню, буде проведено сертифікацію – 2023.

30 січня 2023 року для участі у сертифікації зможуть зареєструватися вчителі початкових класів. Відбуватиметься вона у два етапи:

30 січня - 05 лютогоосновний етап (у межах граничної кількості для кожного регіону, зокрема кількість вчителів, які можуть зареєструватись від

Полтавської області складає 52 особи);

06 - 13 лютогододатковий етап (у межах граничної кількості вчителів, які можуть реєструватися для проходження сертифікації, тобто якщо квота Полтавської області буде вичерпана, є можливість її дозаповнити місцями з інших областей).

     Особиста реєстрація вчителів здійснюється на вебсайті Українського центру оцінювання якості освіти за покликанням: https://zno.testportal.com.ua/teachers/registration (посилання на реєстрацію буде активним із 30 січня).

     Сертифікація педагогічних працівників здійснюватиметься у 2023 році у три етапи. Перший етап — незалежне тестування (організовує Український центр оцінювання якості освіти) відбудеться у березні. Другий етап — самооцінювання учасниками сертифікації власної педагогічної майстерності пройде у квітні. Третій етап — вивчення експертами практичного досвіду роботи учасників сертифікації відбудеться у квітні-травні. Ці два етапи організовує Державна служба якості освіти України та її територіальні органи.

      Наголошуємо, що сертифікація педагогічних працівників — виключно добровільна.

     Згідно пункту 4 статті 38 Закону України «Про повну загальну середню освіту» керівники закладів загальної середньої освіти зобов’язані сприяти проходженню сертифікації педагогічними працівниками. Відтак, просимо інформувати вчителів початкових класів про початок реєстрації з 30-го січня 2023 року та організаційно сприяти педагогічним працівникам, які виявили бажання взяти участь у сертифікації, у наданні їм необхідних для реєстрації довідок. Зразок довідки із закладу освіти:

https://testportal.gov.ua//wp-content/uploads/2020/01/dovidka_teachers_2020.pdf

       Повідомляємо, що цьогоріч сертифікація пошириться й на інші категорії педагогічних працівників, розпочавши пілотування для вчителів 5-6 класів мовно-літературної і математичної освітніх галузей. Участь у сертифікації-2023 зможуть взяти 18 учителів математики та 20 — української мови та літератури Полтавської області. Реєстрація триватиме протягом 01-11 серпня.

     Запрошуємо вчителів початкових класів, математики та української мови і літератури стати «агентами змін» Нової української школи та взяти участь у сертифікації-2023.

       Що отримує вчитель за результатами успішної сертифікації?

  1. Зарахування проходження атестації педагогічним працівником, а також є підставою для присвоєння йому відповідної кваліфікаційної категорії та/або педагогічного звання.
  2. Щомісячна доплата в розмірі 20% посадового окладу.
  3. Можливість залучатися в ролі освітнього експерта до інституційних аудитів шкіл та сертифікації вчителів.

 

                                                                                                  Колкова С.А., консультант Центру


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень