A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кобеляцької міської ради

Сучасні орієнтири діяльності керівника

Дата: 28.06.2022 14:37
Кількість переглядів: 12

На нараді керівників ЗЗСО Кобеляцької ТГ, яка відбулася 15.06.2022 року, розглянуто питання ведення електронних класних журналів та учнівських щоденників, можливостей професійного розвитку педагогічних працівників.

Наталія Коваль, начальник відділу освіти Кобеляцької міської ради, наголосила, що під час карантину та воєнних дій на території України набула нової актуальності тема електронного документообігу. Вимога сьогодення – замінити паперовий класний журнал та учнівський щоденник електронними. Рекомендовано використовувати програму  NZ.UA, портал для учнів, батьків і вчителів, який автоматично синхронізується з системою «ІСУО» і не потребує додаткових оплат для закладів-користувачів програмного забезпечення «КУРС: Школа», учнів та батьків.

Світлана Левченко, директор КУ «Кобеляцький ЦПРПП», наголосила на важливості реєстрації закладу загальної середньої освіти на Національній платформі можливостей професійного розвитку педагогічних працівників «EdWay», що призначена для педагогічних працівників/-ць, закладів освіти / установ, центрів професійного розвитку і суб’єктів підвищення кваліфікації для забезпечення процесу підвищення кваліфікації педпрацівників у правовому полі Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», постанови Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 № 800 «Деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників», зі змінами, внесеними постановою № 1133.

Вона повідомила, що до платформи вже приєдналося 36 841 заклад освіти і установ, 153 суб’єкти підвищення кваліфікації, забезпечено 359 можливостей підвищення кваліфікації. До кінця календарного року буде доступний функціонал, який дозволить підвантажувати документи про підвищення кваліфікації, отримані поза межами платформи, здійснювати самооцінюванння, а головне – навчатися на платформі та мати власний лічильник, який дозволить вести автоматизований облік годин підвищення кваліфікації за 5 років. Заклади освіти матимуть автоматизовані орієнтовні річні плани підвищення кваліфікації на наступний календарний рік, можливість обліку та здійснення моніторингу годин кваліфікації.

У плані підготовки до аудиту ЗЗСО рекомендовано придбати «Настільну книгу керівника закладу освіти» (серія «Адміністратору школи»), яка містить зразки документації для організації роботи школи, структурні схеми основних типів уроків, схеми аналізу уроку, зразки документації внутрішкільного контролю у початковій школі відповідно до концепції НУШ.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень