A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кобеляцької міської ради

Конкурс читців «Тарасовими шляхами»

Дата: 28.02.2023 14:03
Кількість переглядів: 36

«Реве та стогне Дніпр широкий,
Сердитий вітер завива...»
Іде Кобзар до нас крізь роки -
Стають священними слова!
І чути слово те високе,
Нам світить шлях його зоря.
«Реве та стогне Дніпр широкий!»
Ми нині прославляєм Кобзаря!

   27 лютого 2023 року на базі Кобеляцького будинку дитячої та юнацької творчості імені Миколи Андрійовича Касьяна Кобеляцької міської ради відбувся І (відбірковий) етап обласного конкурсу юних читців «Тарасовими шляхами». 
  Конкурс читців «Тарасовими шляхами» (далі – Конкурс) проводився з метою популяризації творчої спадщини Т.Г. Шевченка; виявлення та підтримки кращих виконавців художнього читання; залучення дітей та молоді до заходів, спрямованих на вшанування пам'яті Кобзаря. 
   У І (відбірковому) етапі Конкурсу взяли участь учні 5-11 класів закладів загальної середньої освіти Кобеляцької міської ради та Кобеляцького ліцею Полтавської обласної ради. 
   Ведуча Віта Кузема, педагогічний працівник будинку дитячої та юнацької творчості імені М.А. Касьяна, автор сценарію заходу.
  З вітальним словом до учасників зібрання звернулася Світлана Левченко, директор КУ «Кобеляцький центр професійного розвитку педагогічних працівників». Вона наголосила на важливості читання творів Великого Кобзаря, щоб глибше осмислити патріотичну сутність Шевченкового слова.
    Піснею «Зоре моя вечірняя…»  Конкурс відкрила Федчун Аліна, вихованка гуртка «Зоряний Олімп» (керівник Андрій Уткін). А далі звучала проза, поезія, уривки з поем Кобзаря, а також твори сучасних авторів,  присвячені Тарасу Шевченку.
     Кожен читець намагався подати високе поетичне слово через призму своєї, ще зовсім юної, душі. І для журі доволі не просто було визначити найкращих. Але конкурс є конкурс – і, за підсумками, оголошені переможці І (відбіркового) етапу Конкурсу:
Бражко  Марія, учениця 6 класу Кобеляцького ліцею Полтавської обласної ради;
Крамаренко Артем, учень 7 класу опорного закладу «Кобеляцький ліцей №1 Кобеляцької міської ради Полтавської області»;
Тархов  Ігор, учень 9 класу Кобеляцького ліцею Полтавської обласної ради.
    Дякуємо за результативну роботу вчителям української мови та літератури Пилипенко С.Г., Масич Н.І. (Кобеляцька гімназія №3 Кобеляцької міської ради); Ковшар Л.М., Жуковій А.В. (ОЗ «Кобеляцький ліцей №1 Кобеляцької міської ради Полтавської області»); Шпорт В.М., Жучені Ю.А. (Кобеляцький ліцей Полтавської обласної ради);   Верещаці О.М. (ОЗ «Кобеляцький ліцей №2 імені Олеся Гончара Кобеляцької міської ради Полтавської області»), які навчають та виховують дітей, попри різні перепони та складні життєві ситуації.
     Вітаємо переможців і бажаємо успіхів у ІІ етапі Конкурсу! Дякуємо всім учням, що знайшли в собі сили у цей нелегкий час стати учасниками Конкурсу. 
   Дякуємо педагогічним працівникам  Кобеляцького будинку дитячої та юнацької творчості імені Миколи Андрійовича Касьяна за створення належних умов для проведення конкурсу юних читців «Тарасовими шляхами». 

                                                                                                           Підготувала Світлана Колкова

           


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень