A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кобеляцької міської ради

Сертифікація учителів: разом до професійного успіху  

Дата: 17.02.2022 13:41
Кількість переглядів: 12

16 лютого 2022 року учителі початкових класів Кобеляцької територіальної громади стали учасниками онлайн – семінару «Сертифікація учителів: разом до професійного успіху», організованого Управлінням Державної служби якості освіти у Полтавській області спільно з Українським центром оцінювання якості освіти.

У ході зустрічі педагоги отримали відповіді на питання, які для них були цікаві, зокрема: особливості незалежного оцінювання та як до нього підготуватися; самооцінювання власного педагогічного досвіду та процедура його вивчення; формат та зміст самопрезентації вчителя; проведення навчальних занять, його аналіз та оцінювання експертами; які професійні компетентності вчителя враховуються під час оцінювання експертами. Під час заходу розглядалося питання про впровадження академічної доброчесності під час проведення уроків у початковій школі.

Сертифіковані педагоги закладів загальної середньої освіти Полтави: Ольга Хвостенко (ЗЗСО №5) та Леся Ващенко (ЗЗСО №7) поділилися досвідом успішного проходження сертифікації та закликали вчителів приєднатися до їхньої команди.

У заході брала участь Колкова С.А., консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Кобеляцької міської ради та 37 учителів початкових класів Кобеляцької територіальної громади.

        Запрошуємо вчителів початкових класів стати «агентами змін» Нової української школи та взяти участь у сертифікації-2022.

(Цього року пройти сертифікацію може 2500 вчителів початкових класів, у Полтавській області — 87 педагогів).

 

       Що отримує вчитель за результатами успішної сертифікації?

 

  • зарахування проходження атестації педагогічним працівником, а також є підставою для присвоєння йому відповідної кваліфікаційної категорії та/або педагогічного звання;

  • щомісячна доплата в розмірі 20 % посадового окладу;

  • можливість залучатися в ролі освітнього експерта до інституційних аудитів шкіл та сертифікації вчителів.

 

       Детальніше на сайті Державна служба якості освіти України: https://sqe.gov.ua/diyalnist/sertifikaciya/

Наказ Міністерство освіти і науки України про сертифікацію в 2022 році: https://cutt.ly/BIb7a2k

 

                                                                                                              Світлана Колкова



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень