A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кобеляцької міської ради

Презентація нового шкільного меню

Дата: 28.07.2021 13:28
Кількість переглядів: 26

27 липня 2021 року начальником відділу освіти Коваль Н.М. та провідним спеціалістом відділу освіти Калакуцькою Л.О. здійснено робочу поїздку в Полтавську спеціалізовану школу-інтернат спортивного профілю, де відбувся захід, на якому Громадська організація "Національна асоціація громадського харчування" продемонструвала яким має бути шкільне меню та сучасні технології його приготування.

В їдальні закладу встановили шоу-кухню (аналог харчоблоку) і влаштували для освітян з усієї Полтавської області дегустацію. А також показали, як завдяки сучасному технологічному процесу за короткий проміжок часу можна приготувати широкий асортимент страв із нового шкільного меню.

 Технологи показали,  як завдяки обладнанню їжа готується швидко (за урок), а за перерву видається. За допомогою комбайнів  та овочерізок можна значно спростити роботу кухаря, нарізаючи овочі чи готуючи напівфабрикати для страв. За період спілкування кухарі Національної асоціації громадського харчування встигли приготувати борщ, плов, гречку, курячі нагетси та котлети, венігрет, салат, овочі на пару, вареники, запіканку. Освітяни мали змогу все це скуштувати і переконатися, що страви не тільки смачні, а й корисні.    

Перелік обладнання експерти підібрали відповідно до потреб сучасних технологічних стандартів та орієнтуючись на європейський досвід. Ціль одна – допомогти країні, громадам , школам перейти на ці стандарти й реалізувати реформу харчування, щоб їжа була смачною, безпечною, а учні охоче бігли до їдальні, а не в супермаркет.

             Нова система шкільного харчування, започаткована Оленою Зеленською, вже набула широкої підтримки області. Розроблена та діє обласна програма «Дітям Полтавщини здорове харчування».



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень