A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кобеляцької міської ради

Використання Microsoft PowerPoint в роботі вихователя закладу дошкільної освіти

Дата: 16.01.2023 10:38
Кількість переглядів: 38

   Сучасна дошкільна освіта постала перед новим викликом: як урізноманітнити навчання (дистанційне, очне і змішане) доступними та дієвими інструментами. Цей виклик кожен із педагогів сприйняв по-різному.

   Саме тому, 12 січня 2023 року на базі ОЗ «Кобеляцький ліцей №2 імені Олеся Гончара» відбувся тренінг для вихователів «Використання Microsoft PowerPoint в роботі вихователя закладу дошкільної освіти: від простого до складного». Захід проведено за запитом педагогічних працівників Кобеляцького закладу дошкільної освіти №2 «Золотий півник». 

   Мета тренінгу: дати поняття про основні переваги використання PowerPoint для дистанційного, змішаного та очного навчання з можливістю практичного використання; поглибити знання про особливості та можливості ресурсів PowerPoint в освітньому процесі; розглянути окремі інструменти ресурсу для створення різноманітних завдань та дидактичного матеріалу; надати практичні поради для створення власних інтерактивних матеріалів  у PowerPoint, цікавих завдань (картки, вправи, інтерактивні ігри тощо).

Тренінг провели Колкова С.А., консультант Кобеляцького центру професійного розвитку педагогічних працівників та Ніколенко Д.В., учитель інформатики ОЗ «Кобеляцький ліцей №2 імені Олеся Гончара». Дмитро Володимирович зосередив увагу присутніх на питанні «Використання електронних освітніх ресурсів в освітньому процесі. Microsoft Power Point - потужний набір інструментів для створення презентацій».

    Світлана Андріївна надала методичні рекомендації щодо організації дистанційного навчання і виховання дошкільнят, продемонструвала практичні аспекти роботи з PowerPoint.

   У ході тренінгу педагоги вчилися планувати відеозустріч Google Meet, створювати інтерактивні презентації, знайомилися з цифровими онлайн ресурсами та розглянули інструменти для створення різноманітних завдань та дидактичного матеріалу.

  Педагогічні працівники закладу отримали кейс методичних матеріалів для планування та якісної організації дистанційного навчання.

 

                                                                                                                                  Світлана Колкова, консультант Центру

  


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень