A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кобеляцької міської ради

Психологічна та соціально-педагогічна підтримка учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану

Дата: 02.05.2022 10:33
Кількість переглядів: 47

 

29 квітня 2022 року на базі КУ «Кобеляцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» відбувся круглий стіл для працівників психологічної служби «Психологічна та соціально-педагогічна підтримка учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану».

У заході взяли участь практичні психологи та соціальні педагоги закладів загальної середньої освіти Кобеляцької міської ради.

Мета зустрічі: познайомити працівників психологічної служби з методичними рекомендаціями Міністерства освіти і науки «Перша психологічна допомога. Алгоритм дій»; конкретизувати роль та місце працівників психологічної служби у воєнний час; обмінятися досвідом роботи щодо  надання психологічної та соціально-педагогічної підтримки учасникам освітнього процесу.

У ході зібрання присутні розглянули та обговорили найбільш актуальні питання з організації діяльності психологічної служби у воєнний час:

  1. Роль та місце працівників психологічної служби у воєнний час. Перша психологічна допомога. Методи та прийоми арт-терапії (Колкова С.А., консультант Центру);
  2.  Підтримка внутрішньо переміщених дітей та дітей з ООП у дистанційному навчанні в умовах воєнного стану (Льовіна С.О., практичний психолог ОЗ «Кобеляцький ліцей №2» імені Олеся Гончара);
  3. Як допомогти дитині подолати тривогу. Методи та вправи для допомоги у стресовій ситуації та панічній атаці (Алексенко О.В., соціальний педагог ОЗ «Кобеляцький ліцей №1»);
  4. Соціально-педагогічний супровід сімей та дітей, що є внутрішньо переміщеними (Савенко Ю.Г., соціальний педагог ОЗ «Кобеляцький ліцей №2 імені Олеся Гончара»).

        Учасники отримали кейс методичних матеріалів для роботи з учасниками освітнього процесу у воєнний час.

 

 

                                                                                              Підготувала    Світлана  Колкова

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень