A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кобеляцької міської ради

Розбудова внутрішньої системи забезпечення якості освіти в ЗЗСО

Дата: 16.01.2023 10:32
Кількість переглядів: 59

11 січня 2023 року у залі засідань відділу освіти Кобеляцької міської ради проведено семінар-практикум для заступників директорів з навчально-виховної роботи «Розбудова внутрішньої системи забезпечення якості освіти: практичні аспекти».

Організатор заходу – Світлана Левченко, директор КУ «Кобеляцький ЦПРПП».

Мета семінару-практикуму: обговорити важливі питання щодо місії та стратегічних цілей інституційного аудиту, організаційних умов створення і функціонування внутрішньої системи забезпечення якості освіти в ЗЗСО; окреслити напрями роботи заступників директорів з навчально-виховної роботи щодо забезпечення ефективної педагогічної діяльності педагогічних працівників.

У процесі підготовки до семінару проведено опитування учасників заходу: з’ясовано проблемні питання під час складання Положення про внутрішню систему забезпечення якості освіти ЗЗСО, напрямки проведеного та запланованого самооцінювання. 

Консультативну допомогу з питань розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти, самооцінювання освітніх та управлінських процесів, дотримання законодавства про освіту надали Юрій Кращенко, начальник управління Державної служби якості освіти у Полтавській області, та Ірина Тутак, головний спеціаліст відділу інституційного аудиту управління. І.Тутак проаналізовала усі Положення про внутрішню систему ЗЗСО Кобеляцької міської ради, вказала на допущені помилки та шляхи їх виправлення.

Учасники семінару -практикуму висловили власні очікування:

 - функції заступника директора з навчально-виховної роботи у розбудові системи якості освіти ЗЗСО;

- отримати практичну допомогу у вирішенні даного питання;

- навчитись забезпечувати якість освіти на різних етапах навчального процесу;

- отримати рекомендації щодо створення правильного Положення про внутрішню систему забезпечення якості освіти в ЗЗСО;

- отримати знання, щоб правильно створити Положення про внутрішню систему забезпечення якості освіти в ЗЗСО;

-  навчитися працювати у розбудові внутрішньої системи забезпечення якості освіти закладу, перейняти досвід колег тощо.

Спільний перегляд фільму «Не змушуйте рибу лазити по деревах» налаштував освітян на робочий ритм в опрацюванні теми: «Створення якісної освітньої та управлінської системи закладу загальної середньої освіти». Світлана Левченко використала презентаційні матеріали з названої теми заступника директора департаменту-начальника управління роботи із закладами загальної середньої та дошкільної освіти департаменту інституційного аудиту Державної служби якості освіти України  Олени Святенко, рекомендовані до розгляду програмою тренерського курсу «Академії ефективного управління ЗЗСО» (3 листопада – 12 грудня 2022 року).

Ірина Корінна, заступник директора з навчально-виховної роботи ОЗ «Кобеляцький ліцей №1 Кобеляцької міської ради Полтавської області», поділилась з колегами особливостями проведення самооцінювання управлінських процесів на платформі «EvaluEd».

Практичне заняття з опрацювання наказу Міністерства освіти і науки України №1480 від 30.11.2020 року «Про затвердження Методичних рекомендацій з питань формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладах загальної середньої освіти» проведено з використанням стратегій «Джигсоу».

Рефлексія заходу – вправа «Долонька» (кожен палець – місце для відповідей). Освітяни на шаблоні долоньки поділились думками щодо опрацьованого матеріалу на семінарі.

 

Світлана Левченко, директор КУ «Кобеляцький ЦПРПП»

   


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень