A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кобеляцької міської ради

Математика у початковій школі

Дата: 27.01.2023 10:13
Кількість переглядів: 39

     25 січня 2023 року на базі КУ «Кобеляцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» проведено онлайн-семінар для вчителів початкових класів з проблеми «Математика у початковій школі: навчання орієнтоване на досягнення успіху».

    Колкова С.А., консультант КУ «Кобеляцький центр професійного розвитку педагогічних працівників», акцентувала увагу присутніх на результатах моніторингового дослідження навчання учнів 4-х класів НУШ із математичної галузі, проведеного Інститутом модернізації змісту освіти у співпраці з Інститутом педагогіки НАПН України у травні 2021 року; познайомила з сучасними методами навчання математики у початкових класах; презентувала електронні освітні ресурси для вивчення математики та створення власних дидактичних матеріалів та інтерактивних аркушів.  

      Цікавим та змістовним був виступ Господарець Н.В., учителя початкових класів Озерського ліцею, з проблеми «Розвиток пізнавальної активності молодших школярів на уроках математики». Надія Володимирівна переконана, що вирішення цього питання безпосередньо пов'язане з організацією самостійної пошукової діяльності учнів, розв’язанні пізнавальних завдань різних типів, поєднання активних та інтерактивних прийомів навчання.

     Досвідом впровадження ігрових ситуацій на уроках математики поділилася  Ткаченко С.В., учитель початкових класів ОЗ «Кобеляцький ліцей №2 імені Олеся Гончара». Педагог говорила про цілі, завдання, класифікацію та переваги використання ігрових ситуацій, презентувала цікаві ігри та вправи, які впроваджує у своїй педагогічній діяльності.

    Крюкова Н.М., учитель початкових класів Василівської гімназії, познайомила присутніх із інтерактивними технологіями навчання на уроках математики. Адже використання цих методів дає можливість доповнити уроки різноманітною інформацією, а різні види діяльності заохочують дітей до роботи.

  Рефлексія заходу – вправа «Дерево рішень» проведена з використанням онлайн-дошки Jamboard. Освітяни на шаблоні дерева поділились думками щодо ефективних форм і методів навчання математики молодших школярів.

       Із матеріалами наради можна познайомитися за посиланням

https://drive.google.com/drive/folders/1aELYeV81M8udPhlag1qv1vaR0eb9UCVU?usp=sharing

                                                                                                     Підготувала Світлана КОЛКОВА

 

      

 

                                

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень