A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кобеляцької міської ради

Навчання координаторів дистанційної освіти шкільного рівня

Дата: 28.08.2020 09:46
Кількість переглядів: 12

19-20 серпня 2020 року проведено онлайн-тренінг «Організація освітнього процесу в умовах дистанційного навчання»

. Мета заняття: забезпечення науково-методичного супроводу учасників освітнього процесу в умовах дистанційного навчання у закладах загальної середньої освіти Кобеляцького району. У заході взяли участь координатори дистанційної освіти шкільного рівня та педагоги ЗЗСО.
Мужайло А.Н., завідувач  Кобеляцького РМК, наголосила, що дистанційне навчання - вимога сьогодення, запорука успішної безперервної освіти. 
Програма тренінгу охопила аспекти дистанційного навчання: організаційні, методичні, технічні та технологічні. Його учасники ознайомилися з нормативним забезпеченням, основними складовими технічного середовища, обговорили найближчі завдання з розвитку дистанційної освіти в Кобеляцькому районі. Значну увагу зосереджено  на сервісах:  Google (Google Classroom, Google Meet), Microsoft (MS Оffice 365, MS Teams) для проведення вебінарів, з роботою в яких ознайомили  учителі  інформатики:  Білокіз С.В. (Світлогірська ЗОШ І-ІІІ ст.), Мирченко О.О. ( ОЗ «Кобеляцький ліцей № 1») та Хома Л.В., методист Кобеляцького РМК.
У ході роботи розглянуто досвід з використання сайту школи як засобу  організації дистанційного навчання (Телятник С.М., ОЗ «Кобеляцький ліцей № 2»).
Стаднік Ю.В., учитель інформатики філії «Білицька ЗОШ І-ІІ ст. №3» ОЗ «Білицька ЗОШ І-ІІІ ст.№1» ознайомила  із використанням віртуальної інтерактивної дошки Padlet для дистанційного навчання.
Добряк Л.В., учитель інформатики Кобеляцької ЗОШ І-ІІ ст. №3, презентувала можливості одного з низки існуючих електронних журналів та щоденників освітнього  порталу NZ.UA ( Нові знання).
Дистанційне навчання – це виклик не лише для учнів і  вчителів, а й для їхніх батьків. Організувати якісне онлайн-навчання, заряджати мотивацією і бути готовим  до технологічних проблем – це справді непросто. До такого висновку дійшли учасники тренінгу. Головне - ніколи не потрібно боятися помилятися, вчитися новому і експериментувати.

Л.Хома, методист Кобеляцького РМК


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень