A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кобеляцької міської ради

Конкурсний відбір підручників та посібників для 1 класу

Дата: 23.02.2023 09:23
Кількість переглядів: 22

    Міністерство освіти і науки України розпочало чергове коло оновлення  навчально-методичного забезпечення освітнього процесу в 1-4 класах. Наказом МОН від 30.09.2022 №869 (зі змінами) оголошено конкурсний відбір підручників та посібників для здобувачів повної загальної середньої освіти і педагогічних працівників у 2022-2023 роках для 1 класу. Він відрізняється від попередніх конкурсних відборів підручників тим, що закладам загальної середньої освіти для вибору пропонуються навчальні посібники «Українська мова. Буквар» (до 6 частин) і «Математика» (до 3 частин), які цілісно синтезують функції підручника і робочого зошита в одному виданні.

     Даний Конкурс здійснюється з метою забезпечення учнів і педагогічних працівників новим поколінням підручників та посібників для Нової української школи з предметів вивчення та інтегрованих курсів.

     Перед учителями стоїть важливе завдання. Вибір підручників для 1 класу. І це стосується не лише вчителів майбутніх першокласників, а всіх учителів початкової школи. Як важливо не помилитися під час вибору. Адже всі підручники та посібники, які представлені сьогодні на конкурс цікаві, сучасні, яскраві, змістовно наповнені. Як обрати найкращий?

   Упродовж шести календарних днів (за графіком) учителі початкової школи мали змогу переглянути презентації авторських концепцій підручників, поданих на конкурсний відбір підручників та посібників для здобувачів повної загальної середньої освіти і педагогічних працівників у 2022-2023 роках (1 клас) для того, щоб прийняти виважене рішення вибору. 

   А потім, 21 лютого 2023 року на базі КУ «Кобеляцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» класоводи закладів загальної середньої освіти Кобеляцької міської ради зібралися разом, щоб обґрунтувати свій вибір. Педагоги презентували, обговорювали, аналізували підручники, подані на Конкурс; ділилися досвідом роботи з підручниками даних авторів; характеризували специфіку й унікальність навчальних видань, шукали переваги у порівнянні з іншими; висловлювали свої зауваження та пропозиції щодо покращення їх змістового наповнення. 

    Але безпосередній вибір підручників та посібників за педагогічними працівниками закладів освіти, які викладають предмет вивчення чи інтегрований курс, з якого оголошено Конкурс. 

    То ж успіхів вам!!!! І нехай навчання ваших першокласників буде ефективним, сучасним, насиченим і позитивним, незважаючи на всі життєві проблеми, які ми сьогодні переживаємо.

 

 

                                                                                                          Підготувала                      Світлана Колкова

                       

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень