A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кобеляцької міської ради

Використання сучасних форм і методів навчання на уроках української мови та літератури, зарубіжної літератури

Дата: 20.10.2023 09:21
Кількість переглядів: 73

16 жовтня 2023 року проведено тематичну онлайн-нараду «Особливості викладання української мови та літератури, зарубіжної літератури у 2023-2024 н.р.» за участю учителів української мови та літератури, зарубіжної літератури ЗЗСО Кобеляцької ТГ.

 

         Світлана Григорівна Левченко, директор КУ «Кобеляцький ЦПРПП», та Ольга Іллівна Бровко, заступник директора з навчально-виховної роботи ОЗ «Кобеляцький ліцей №1», акцентували увагу філологів на важливості використання ними сучасних форм і методів роботи, які сприяють активізації пізнавальної діяльності учнів на різних етапах уроків української мови та літератури, зарубіжної літератури. Словесникам рекомендовано впроваджувати досвід колег Полтавської області, представлений  на засіданнях АТМ, серед яких філологи Кобеляччини: Жукова Анна Валеріївна, учитель української мови та літератури ОЗ «Кобеляцький ліцей №1», - «Реалізація діяльнісного підходу на уроках словесності»; учителі української мови та літератури ОЗ «Кобеляцький ліцей №2 імені Олеся Гончара» - проєкт  мовних курсів для внутрішньо переміщених осіб «Мова МаЄ значення».

Висловлено подяку за активну участь у V Всеукраїнській науково-практичній конференції з міжнародною участю Пищиті Оксані Олександрівні, учителю української мови та літератури, та Чуніхіній Наталії Василівні, заступнику директора з виховної роботи (ОЗ «Кобеляцький ліцей №2 імені Олеся Гончара»).

Досвідом з використання ефективних методик та інноваційних технологій викладання предметів мовно-літературної галузі в адаптаційному циклі НУШ поділилася молода колега Верещака Ольга Миколаївна, учитель української мови та літератури ОЗ «Кобеляцький ліцей №2 імені Олеся Гончара».

 Жукова Анна Валеріївна, учитель української мови та літератури ОЗ «Кобеляцький ліцей №1», експерт оцінювання професійних компетентностей учителів української мови та літератури, які реалізують Державний стандарт базової середньої освіти на першому циклі у 2023 році, розповіла про особливості проходження сертифікації учителями української мови та літератури, рекомендувала познайомитись з правильними відповідями до тестових завдань для філологів, розміщених на сайті Українського  центру оцінювання якості освіти. На допомогу колегам розлогі коментарі, роз’яснення до всіх 90 завдань.

Хома Любов Василівна, консультант КУ «Кобеляцький ЦПРПП»,  детально аналізувала питання навчальних втрат в умовах війни, як вчителеві їх діагностувати та компенсувати з використанням ресурсів платформи ВШО. Пекут Тетяна Петрівна, учитель математики ОЗ «Кобеляцький ліцей №1», поділилася досвідом участі здобувачів освіти 7, 9 класів у моніторингу з української мови та літератури, математики, який був проведений на базі ЗЗСО,  з використанням ВШО.

Ірина Іванівна Дегтяр, учитель української мови та літератури Світлогірського ліцею, розповіла про використання ВШО як вторинного ресурсу для дистанційного та змішаного навчання на уроках української мови та літератури.

                                                                                                          Світлана Левченко, директор КУ «Кобеляцький ЦПРПП»


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень