A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кобеляцької міської ради

Підготовка здобувачів освіти до учнівських олімпіад - один із способів формування особистості, здатної боротися, долати труднощі та перемагати

Дата: 02.03.2023 08:35
Кількість переглядів: 26

   23 лютого 2023 року проведено онлайн-практикум для вчителів з трудового навчання ЗЗСО Кобеляцької міської ради «Розв’язування завдань ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з трудового навчання у 2022/2023 н.р.»

  Захід організувала Любов Хома, консультант Центру, яка зробила аналіз результатів участі учнів ЗЗСО Кобеляцької ТГ у ІІ та ІІІ етапах Всеукраїнських учнівських олімпіад з трудового навчання у 2022/2023 н.р. 

  Ольга Короп та Сергій Євсеєнков, учителі трудового навчання ОЗ «Кобеляцький ліцей №2», поділилися досвідом підготовки учасників ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з трудового навчання. С.Євсеєнков продемонстрував роботу, яку підготував Руслан Климченко, учень 11 класу ліцею, для участі у ІІІ етапі олімпіади.

   Лідія Волкова, учитель трудового навчання Придніпрянського ліцею, акцентувала увагу колег на важливості використання інтелект-карт з трудового навчання та технологій для організації спільної роботи учнів під час дистанційного навчання, для мозкового штурму або вирішення складних проблем чи поєднання ідей, продемонструвавши деякі зразки. Вона познайомила з основними правилами складання та алгоритмом створення інтелект-карти, провела із присутніми тренінгове заняття зі створення мапи знань різними способами: ручним способом, на листку паперу; в онлайн, за допомогою готового конструктора для графічного дизайну Canva; МindМeister – для проєктів, учні для якого поділені на групи; за допомогою ресурсу Mindomo для систематизації інформації, яку доцільно використовувати вчителю.

Як результат роботи - спільний продукт, яскрава інтелект-карта    «Подарунок дорогій людині» на https://www.canva.com/uk_ua/grafiky/intelekt-karta/

   Під час круглого столу вчителі дійшли спільної думки: підготовка здобувачів освіти до учнівських олімпіад - один із способів формування особистості, здатної боротися, долати труднощі та перемагати. Виклик сучасної школи – умотивований учитель, здатний до навчання впродовж життя, як результат партнерської взаємодії  –   успішний  учень.

 

                                                                                                                   Підготувала Любов Хома

       


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень