A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кобеляцької міської ради

LEGO в освітньому просторі закладу дошкільної освіти

Дата: 14.03.2023 08:32
Кількість переглядів: 37

       10 березня 2023 року на базі КУ «Кобеляцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» проведено тренінг для педагогічних працівників закладів дошкільної освіти Кобеляцької міської ради «LEGO – чарівні цеглинки успіху. Використання конструктора LEGO в освітньому просторі закладу дошкільної освіти». Тренінг підготувала та провела Колкова С.А., консультант Центру.

  Мета: надати методичні рекомендації педагогам закладів дошкільної освіти щодо впровадження методики компетентнісного навчання «Шість цеглинок»; поглибити їх знання у використанні ігрових та діяльнісних методів навчання вихованців. 

     На сьогодні конструктори LEGO є незамінним матеріалом для занять з дітьми у закладах дошкільної освіти. LEGO-технологія цікава тим, що об’єднує в собі елементи гри та експериментування і є чудовим засобом для всебічного розвитку дошкільників.

     Тренінг розпочався з ранкової зустрічі, під час якої вихователі побажали один одному гарного дня та плідної роботи, наповнили «банку позитивних емоцій», озвучили свої очікування щодо тренінгу, повторили правила роботи в групах та переглянули мультфільм про історію виникнення конструктора LEGO.

     Працюючи у інтерактивних локаціях, педагоги познайомилися з методикою діяльнісного навчання з Lego для розвитку креативності та активізації рухової активності дітей дошкільного віку; з’ясували питання щодо впливу гри на сфери розвитку дитини; взяли активну участь у виконанні вправ із застосуванням цеглинок Lego Duplo та Lego Sistem.

        Навчання пройшло у теплій, дружній атмосфері. Педагогічні працівники генерували креативні ідеї, активно включалися у роботу, виявляли творчий підхід до виконання поставлених завдань, що сприяло, підвищенню фахового рівня та професійної майстерності. Учасники отримали не тільки знання і навички роботи з LEGO, а й позитивні емоції, що є дуже важливим і необхідним у житті кожної людини.

Матеріали тренінгу за покликанням:https://drive.google.com/drive/folders/1yCNZC0woHn-rkVTpsi3SKp97dN-ON7Cz?usp=share_link

                                                                                                             Підготувала  Світлана Колкова

        


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень