A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кобеляцької міської ради

LEGO в освітньому просторі закладу дошкільної освіти

Дата: 14.03.2023 08:32
Кількість переглядів: 67

       10 березня 2023 року на базі КУ «Кобеляцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» проведено тренінг для педагогічних працівників закладів дошкільної освіти Кобеляцької міської ради «LEGO – чарівні цеглинки успіху. Використання конструктора LEGO в освітньому просторі закладу дошкільної освіти». Тренінг підготувала та провела Колкова С.А., консультант Центру.

  Мета: надати методичні рекомендації педагогам закладів дошкільної освіти щодо впровадження методики компетентнісного навчання «Шість цеглинок»; поглибити їх знання у використанні ігрових та діяльнісних методів навчання вихованців. 

     На сьогодні конструктори LEGO є незамінним матеріалом для занять з дітьми у закладах дошкільної освіти. LEGO-технологія цікава тим, що об’єднує в собі елементи гри та експериментування і є чудовим засобом для всебічного розвитку дошкільників.

     Тренінг розпочався з ранкової зустрічі, під час якої вихователі побажали один одному гарного дня та плідної роботи, наповнили «банку позитивних емоцій», озвучили свої очікування щодо тренінгу, повторили правила роботи в групах та переглянули мультфільм про історію виникнення конструктора LEGO.

     Працюючи у інтерактивних локаціях, педагоги познайомилися з методикою діяльнісного навчання з Lego для розвитку креативності та активізації рухової активності дітей дошкільного віку; з’ясували питання щодо впливу гри на сфери розвитку дитини; взяли активну участь у виконанні вправ із застосуванням цеглинок Lego Duplo та Lego Sistem.

        Навчання пройшло у теплій, дружній атмосфері. Педагогічні працівники генерували креативні ідеї, активно включалися у роботу, виявляли творчий підхід до виконання поставлених завдань, що сприяло, підвищенню фахового рівня та професійної майстерності. Учасники отримали не тільки знання і навички роботи з LEGO, а й позитивні емоції, що є дуже важливим і необхідним у житті кожної людини.

Матеріали тренінгу за покликанням:https://drive.google.com/drive/folders/1yCNZC0woHn-rkVTpsi3SKp97dN-ON7Cz?usp=share_link

                                                                                                             Підготувала  Світлана Колкова

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень