A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кобеляцької міської ради

Навчально-польові збори у ЗЗСО Кобеляцької міської ради

Дата: 12.05.2023 08:28
Кількість переглядів: 32

8 травня 2023 року проведено онлайн-нараду вчителів предмета «Захист України» ЗЗСО Кобеляцької міської ради з підготовки учнів до навчально-польових зборів у  2023 році.

Важливі питання щодо організації навчання з предмета «Захист України» у 2022-2023 навчальному році озвучила Любов Хома, консультант КУ«Кобеляцький  центр  професійного розвитку педагогічних працівників», організатор заходу. Щорічно відповідно до програми предмета «Захист України» для учнів 11-х класів проводяться 3-х денні навчально-польові збори, мета яких: практичне застосування набутих теоретичних знань. Консультант Центру запропоновала учителям добірку інтерактивних вправ на платформі LearningApps,  kahoot.it, тестові завдання з допомогою Google форм, комікси з різних тем з безпечного поводження під час війни та в умовах дистанційного навчання. Також вона демонструвала освітянам матеріали учасників конкурсів «Учитель року-2019», «Учитель року-2023» та ознайомила учасників зібрання з підсумками анкетування серед батьків та учнів ЗЗСО  громади щодо потреби у відкритті військових ліцеїв на території Полтавської області.

З досвіду проведення навчально-польових зборів для одинадцятикласників у 2022р. та їх особливостями  в умовах воєнного стану із змагань з військово-прикладних видів спорту ділилися вчителі Захисту України ВолодимирСоболь (Озерський ліцей), Андрій Прохор (Шенгурівський ліцей).

Практичні способи проведення занять з домедичної підготовки у 2022р (першої допомоги при кровотечах, переломах, зупинці дихання, зупинці серця, кульового поранення різних частин тіла) висвітлила Жанна Пашко, вчитель Захисту України ОЗ «Кобеляцький ліцей №2», яка запрошувала лікарів «Швидкої допомоги» та парамедиків для проведення занять.

Про проходження курсової перепідготовки на базі ПАНО ім.М.В.Остроградського, новинками у спільноті вчителів предмета «Захист України», вихідними  тестами з предмета доповів Олег Данко, вчитель ОЗ «Кобеляцький ліцей №1».

Обговорено правила поведінки під час повітряної тривоги, обстрілів, ракетних ударів, надання першої допомоги потерпілому під час обстрілів на вулиці, в укритті, при завалах. Вчителі занепокоєні недостатньою матеріальною базою з оснащення кабінетів «Захист України», що впливає на якість проведення різних етапів зборів та занять загалом.

З матеріалами наради можна ознайомитись за покликанням https://drive.google.com/drive/folders/10oCAuPiDcNF78pRmTpgxJS8Q5Sl4bIbX?usp=share_link

                                                                                                        Л.Хома, консультант Центру

      

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень