A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Кобеляцької міської ради

Рух змін в професійній кваліфікації

Дата: 29.06.2022 07:57
Кількість переглядів: 11

23 червня 2022 року педагогічні працівники КУ «Кобеляцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» взяли участь участь у щорічній Всеукраїнській науково-практичній конференції «Варіативні моделі й технології трансформації професійного розвитку фахівців в умовах відкритої освіти», яку проводить кафедра філософії і освіти дорослих ЦІПО ДЗВО «Університет менеджменту освіти».

Організатори конференції об’єднали науковців та практиків щодо обговорення варіативних моделей і технологій трансформації професійного розвитку фахівців в умовах відкритої освіти. Основні напрями роботи конференції: вітчизняні та зарубіжні концепції і технології професійного розвитку педагогів в умовах відкритої освіти, інформаційна безпека в умовах воєнного стану, психолого-педагогічний супровід професійного розвитку фахівців.

Відкриваючи зібрання, у своєму виступі Василь Кремень, Президент НАПН України, доктор філософських наук, професор, професор кафедри філософії і освіти дорослих ЦІПО ДЗВО «Університет менеджменту освіти», наголосив на ряді обставин, які обумовлюють рух змін в професійній кваліфікації, професійному розвитку фахівців. Ним названо вагомі обєктивні чинники, найважливіший серед яких – перехід людства до інноваційного типу прогресу, який характеризується швидкою зміною знань, ідей, технологій. Необхідно підготувати людину, здатну сприймати це нововведення, здатну підтримувати нововведення, здатну відрізняти фальшиве нововведення від об’єктивно-зумовлених. Потрібно змінити процес навчання, не лише засвоєння знань, потрібно виробляти вміння і навички працювати, жити, мати відносини з людьми.

У системі підвищення кваліфікації потрібно переборювати розрив, який часто буває між академічною стороною і практичним втіленням академічних знань, не повинно бути: окремо лекція, а окремо життя. У контексті цього виклику постає завдання: потрібно готувати інноваційну людину, здатну до інноваційного мислення, здатну до інноваційного виду діяльності, людину, яка має інноваційний склад характеру. Є певна чітка організація людини змалечку до професійного розвитку вже зрілого фахівця.

Другий виклик, який носить теж ефективний характер – глобалізація. Не можна бути конкурентноспроможним на національному рівні, якщо не бути конкурентноспроможним в глобальному просторі, якщо не залучати міжнародний досвід, якщо не переймати кращі надбання європейської системи навчання.

Обов’язковий елемент людини ХХІ століття – знання англійської мови. Потрібно готувати вчителя, який би орієнтувався серед 20-30 дітей, їх характерів, особистостей, щоб з кожним працював як з особистістю.

Фахівці Кобеляцького ЦПРПП прийняли сучасні виклики освіти: суттєво збільшується необхідність безперервного розвитку і постійного оновлення знань, компетенцій і навичок. Людство все більше залежить від технологій, оскільки нові можливості і способи інтеграції технологій до освітнього процесу створюються щоденно. Тож необхідно суттєво трансформувати професійну діяльність педагогічних працівників.

Запис заходу на сайті конференції https://u.to/B8knHA

Світлана Левченко, директор КУ «Кобеляцький ЦПРПП»


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень